26.12.2015

Masentuneet reissaajat Byronissa

Gold Coastin jälkeen meidän oli tarkoitus ajaa Sydneyyn ja olla siellä sekä joulu että uusivuosi, mutta tehtiinkin melko nopea suunnitelmanmuutos (virhe) ja jäätiin Byron Bayhin, kuuluisaan surffaajien ja reppureissaajien suosikkipaikkaan. Byronin ensivaikutelma oli todella jees - se olikin oikeastaan meidän syy tähän spontaaniin pysähdykseen täällä. Ei ehkä paras idea yrittää löytää 23. joulukuuta majoitusta samasta päivästä alkaen myös joululle ja uudellevuodelle, mutta onnistuttiin ja varattiinkin nykyinen hostelli todella hätäisesti ja koko paikasta mitään tietämättä. (toinen virhe) Liian paljon me tästä ainakin maksettiin, yö kymmenen hengen dormissa (ei enää ikinä) kustantaa 65 australian dollaria eli noin 45 euroa.

Hostelleja buukkailtaessa ollaan yleensä luettu niiden arvostelut tosi tarkkaan, sieltä saa melko realistisen kuvan siitä mitä on odotettavissa, ja ollaankin oltu tähän asti tosi kivoissa paikoissa. Nyt kiireessä ja stressissä ei ehditty, ja sehän kostautui sitten ihan urakalla. Nomads Byron Bay ei ole vain överikallis, vaan myös ilmeisesti täällä reppureissaajien keskuudessa tunnettu melkoisena bilehostellina - josta me ei saatu mitään mainintaa etukäteen. Meidän huoneen kokoonpano oli vaihtelevasti tässä ensimmäisinä neljänä yönä meidän lisäksi 6-8 bilettävää ja päihtyvää miestä, eikä täällä ihan hirveästi ole nukuttu. Dormi jossa me yövytään on myös ehkä likaisin mihin ollaan tällä reissulla törmätty, ja myös hostellin työntekijät päivittelee tätä hajua. (Miksi tämmöisessäkin paikassa on kokolattiamatot??) Ai että. Matkailu avartaa ja silleen.

Byronin ja Sydneyn välillä on kuitenkin reilut 800 kilometriä, yksi kerta kolmentoista tunnin ajan Greyhoundin bussissa taitaa riittää meille. Eniveis, täällä sitä nyt vietetään sitten lopulta yhteensä 8 yötä. Meidän reissupläänit - joiden pieleen meneminen näyttäis olevan tän reissun trendi - muuttui uudenvuoden osalta nyt kolmatta kertaa, ja taidetaankin viettää vuoden vaihtumista näillä näkymin Greyhoundin penkkejä kuluttamalla.


Näissä maisemissa sitä olis tarkoitus viettää vielä neljä yötä. Jee. Viime yönä meidän "takapihalle" ilmestyi random juhlija peittoon kääriytyneenä joka ei kyllä meidän dormissa majoittunut koskaan aikaisemmin ja herätti meidät kaikki. Siellä se sitten nukkui yön ja häipyi toivottavasti lopullisesti aamulla. Onneksi nyt edes suurin osa meidän dormin bilekansasta kirjautui ulos, ja nyt ollaan täällä yhden ruotsalaisen, kahden chileläisen ja yhden brasilialaisen tytön kanssa! Pikkuhiljaa vähän valoisammat tunnelmat siis. :) Nyt tuli myös viisi viikkoa reissausta täyteen, ja meinataan kumpainenkin potea vähän koti-ikävää. Niin pahasti, että jopa mun spotifystä löytyy suomalainen joululaululista ja Rajattomien (!) joululauluja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti