29.12.2015

Byron bound

Vaikka meillä ei mennyt majoituksen suhteen kovin putkeen tää Byronreissu, on tää silti yksiä mukavimpia paikkoja tähän mennessä. Meidän lähiranta upeine kallioineen ja vaahtopäineen on tähänastiselta reissulta kummankin ehdoton suosikkiranta, ja tykätään kiireettömästä fiiliksestä ja pikkupaikkamaisesta tunnelmasta. Asukkaitahan täällä onkin tosi vähän, ja elämää tuo lähinnä turistit ja reppureissaajat.  Meidän tulopäivänä käytiin Australian itäisimmässä pisteessä, Byron Bayn majakalla ja bongattiinkin melkein heti delfiiniparvi (!!), josta sain vain ehkä maailman huonoimman kuvan. :( Maisemissakaan ei ollut kyllä valittamista, ja Byronsuunnitelmiin kuuluu vielä käydä tsekkaamassa tuo ranta majakan toiselta puolelta joka näkyy tässä allaolevassa kuvassa, ei huono!






Oli tosi hassua viettää joulu tämmöisessä paikassa bilettävien brittituristien keskellä. Australiassahan joulua vietetään virallisesti vasta 25 päivä, jolloin oikeastaan kaikki on kiinni. Meidän suomijoulu meni sitten melko epätavallisissa tunnelmissa ja jouluateriaan kuului falafelia, salaattia, tsatsikia ja perunoita. Käytiin kans rannalla istuskelemassa ja kuuntelemassa joululauluja, ja olihan se jotenkin ihan täysin absurdi fiilis. Ei vaan tule joulutunnelmaa ilman lunta ja suomalaisia jouluruokia!









Byron ois kyllä ihanteellinen lomailukohde vähän pitemmällekkin pätkälle jos ois vaan surffilauta ja kiva kämppä vuokrattuna, täällä on kivoja ruokapaikkoja ja kahviloita ja toisaalta ajaa vaikka päiväreissulle Gold Coastille jos siltä tuntuu. Täällä on ihan omanlaisensa tunnelma, ja osuttiinkin eilen sattumalta tosi kivaan paikalliseen toritapahtumaan jossa syötiin parasta ruokaa pitkään aikaan kun bongattiin indonesialainen katukeittiö. :-)



Harmi vaan että säät on meidän visiitillä olleet melko huonot, ja meidän tulopäivän lisäksi tähän mennessä on ollut vaan kaksi aurinkoista ja sateetonta päivää. Surffaamaan tekis mieli, mutta katotaan miten käy! Käytettiinkin ne hyvät kelit sitten biitsillä makoiluun ja aallokossa uimiseen. Bongailtiin myös jonkun verran Aussieläimiä - ainakin pari liskoa (yks oikeesti aika iso joka varasti meidän ruuat), rapuja ja mustia kakaduja. Täällä ei näinä oikeasti lämpiminä päivinä paljoa muuhun riitä virtaa kuin rannalla hengailuun, trooppisen ilmaston takia lämpötilat nousee melko tukaliksi. Kaupoissa ei muuten täällä saa edes myydä alle 30 suojakertoimen aurinkorasvaa! Ihan hyvä juttu vaan maailman ihosyöpäkaupungille. 







ps. Enää kaks yötä täällä läävässä! Next up Sydney! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti